ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

3 frågor till Andrew Tomkinson…

Publicerad 2016-03-04

Aktuellt … ordförande för Polisförbundet Mitt Chef, som hade sitt första ordinarie årsmöte 19 februari i Uppsala.

Andrew Tomkinson Foto:  Magdalena Widenbrant

Andrew Tomkinson Foto: Magdalena Widenbrant

Hur många medlemmar har föreningen?
– Just nu 36. Så fort vi får papper på vilka som är chefer med personalansvar eller vakthavande befäl så kommer de att tillfrågas om de vill gå med. Målbilden är ungefär 100 medlemmar.

Vilka är de viktigaste frågorna just nu?
– Att de chefer som är tillsatta får biträdande chefer, med samma ansvar och mandat, att luta sig mot, och inte bara ledningsstöd. Och förtroendearbetstid kan vara utmärkt, men vi har märkt en tendens att arbetsgivaren lägger på uppgifter som inte hör till uppdraget. Enligt en enkät låg chefernas snittarbetstid på 55 timmar i veckan september–november. På det kan man inte lägga beredskap på våra lokalpolisområdeschefer och tycka att det ryms inom förtroendearbetstiden. Var ska de hämta hem den tiden?

Du är ställföreträdande chef för regionledningscentralen?
– Jag är egentligen gruppchef för vakthavande befälen, men de är som tur är erfarna poliser. Därför kan jag lägga 90 procent av min tid på att vara biträdande, om än inte på pappret, fast jag egentligen bara ska behöva gå in när min verksamhetschef är borta.