ANNONS:

 
Polistidningen nummer 4, med Django på omslaget, delades ut runt 7 september. Nummer 5 kommer cirka 19 oktober. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Ingen ska behöva tystna på grund av rädsla"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Innanför propagandakulissen

Publicerad 2016-04-04

Aktuellt Käre ledare Min flykt från Nordkorea, av Jang Jin-sung, Norstedts/Pocketförlaget 2015.

Den nordkoreanske poeten Jang Jin-sung tillhörde den innersta kretsen kring ”den käre ledaren”, Kim Jong-il, när han tvingades att fly för sitt liv. Hans berättelse bjuder bland mycket annat på hisnande inblickar i säkerhetsarbetet runt Kim Jong-il och hans familj.

Det sköts av ett livgarde med 100 000 man, varav 3 000 tillhör ett institut som utvecklar mat och mediciner i syfte att förlänga ledarens liv. För detta ändamål har de en testgrupp män ur befolkningen med samma sjukdomar och fysik som Kim Jong-il.