ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Största förbundsområdet
ställer avtalskrav i upprop

Publicerad 2016-04-25

Aktuellt Förbundsområde Stockholm Syd tycker inte att de krav Polisförbundet centralt ställer i pågående förhandlingar med arbetsgivaren räcker. Nu initieras ett upprop med en kravlista medlemmarna uppmanas skriva på.

”Det är inte mer än rätt att det är vi i verksamheten, vi medlemmar, som utformar kraven som Polisförbundet skall jobba för. Kraven som Polisförbundet idag försöker förhandla sig till står inte längre i proportion till varken digniteten av arbetsuppgifter, den komplexa arbetsmiljö eller löneläget i stort i vårt samhälle.” Så inleds den kravlista som utformats av förbundsområde Stockholm Syd.
– Kraven kommer från våra medlemmar och vi har valt att sätta våra namn under dem för att vi tycker att de är rimliga. Vi vill också väcka liv i en sovande debatt. Medlemmarna undrar varför det är så tyst, säger Carina Bäck som är ny ordförande i Stockholm Syd sedan i februari.

Medlemmarna uppmanas, i den skrivelse som har delats via den slutna Facebookgruppen UMF, att skriva under kravlistan och på Sveriges nationaldag skicka den vidare till Polisförbundets ordförande Lena Nitz, rikspolischef Dan Eliasson, inrikesminister Anders Ygeman (S), statsministern samt Tv4 och Aftonbladet.
– Vi har förstått att det av vissa uppfattas som en kritik mot Polisförbundet nationellt och det har inte varit vårt syfte att skapa splittring. Därför funderar vi i stället på en ny strategi. Men kraven är desamma, säger Carina Bäck.

Hon förklarar att formellt beslut om en ny strategi kommer att tas på nästa styrelsemöte som äger rum nu på onsdag 27 april.

De krav listan ställer är en aspirantlön på 20 000 kronor, en ingångslön på 28 000 kronor och en lön efter fem år på 34 000 kronor, finansierade från nya friska pengar. Samtliga summor ligger flera tusenlappar över de nivåer som förhandlas i nuläget. Man kräver också en ”rimlig” löneutveckling, höjt OB och sänkt veckoarbetstid för treskiftare till 34,5 timmar i veckan samt att månadslönen ska öka med 2000 kronor för varje arbetad femårsperiod fram till 45 år i tjänst.

Förbundsområde Stockholm Syd är Sveriges största förbundsområde med cirka 1400 medlemmar. Polisförbundet centralt vill i nuläget inte uttala sig angående kravlistan.