ANNONS:

 
Polistidningen nummer 5, delas ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Christer Nilsson Foto: Jimmy Gustafsson

– Vi tar detta på extremt stort allvar, säger Christer Nilsson områdeschef Stockholm Nord. Foto: Jimmy Gustafsson

”En attack mot hela samhället”

Publicerad 2016-05-19

Aktuellt Det sovande polisparet attackerades med stenar genom rutorna, men motivet är inte utrett. Nu organiserar personskyddsgruppen deras säkerhet medan maximala resurser satsas på att lösa fallet.

Strax före midnatt torsdagen den 12 maj kastade någon in flera stenar genom fönsterrutorna i huset i norra Stockholm där de två poliserna bor.
– Vi tar detta på extremt stort allvar, med tanke på de drabbades yrke är det att se som en attack mot hela samhället. Alla åtgärder är vidtagna vad gäller skydd, säger Christer Nilsson, områdeschef Stockholm Nord.
Han fortsätter:
– I praktiken behandlas det som ett grovt brott och med det följer tekniska undersökningar, dörrknackning, inhämtning av filmer från omgivningen och förhör. Myndigheten samverkar med Personskyddsgruppen för att bostaden ska göras så säker som möjligt.

I den pågående förundersökningen rubriceras brottet som förgripelse mot tjänsteman. Enligt Christer Nilsson är motivet oklart. Aftonbladet nämner i sin rapportering om fallet den senaste tidens anlagda bränder, stenkastning mot polis och att en polis knivskars i Borås den 10 maj i samband med ett ingripande. Men Christer Nilsson berättar att ingen av de drabbade poliserna arbetar som ordinarie i något särskilt utsatt område, dock gör de tidvis insatser i sådana områden.
– Om det finns någon koppling till så kallade utanförskapsområden vet vi inte, men deras arbete tyder inte på det. Däremot kan attacken eventuellt gå att härröra till ett annat ärende som en av dem jobbat med, säger Christer Nilsson.