ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Lena Nitz: ”Nu behövs kraftfulla insatser”

Publicerad 2016-05-18

Aktuellt Var fjärde polis letar aktivt efter nytt jobb. Detta enligt en medlemsundersökning som Polisförbundet nyligen låtit genomföra.

50 procent av de som svarat uppger att de under de senaste sex månaderna funderat på att lämna polisyrket,  23 procent att de aktivt letar efter ett nytt jobb. (Av männen är de 25 procent, av kvinnorna 19 procent.)

Av dem som funderat på att lämna uppger 82 procent att lönen är en anledning till detta. Det går att uppge flera skäl, och den näst tyngsta anledningen är otydligt ledarskap, följt av otydliga beslutsvägar, hög arbetsbelastning och dålig möjlighet till karriärutveckling.

Lena Nitz

Lena Nitz

”Polisbristen blir alltmer uppenbar. Nu behövs kraftfulla insatser, i form av bättre löneutveckling, en rimligare arbetsbelastning och en tydligare polisorganisation” kommenterar Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet, i ett pressmeddelande.

Poliserna som är 60 år eller äldre är de som enligt undersökningen minst benägna att sluta. Av poliserna mellan 40-49 år svarar 30 procent att de aktivt söker andra jobb.

Fotnot: Det är Novus som på uppdrag av Polisförbundet genomfört 4362 webbintervjuer med medlemmar i yrkesverksam ålder. 61,7 procent svarade på alla frågor. Undersökningen genomfördes mellan 27 april och 9 maj.