ANNONS;

ANNONS:

 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Polismyndigheten riskerar
bakläxa på buller

Publicerad 2016-05-31

Aktuellt Polismyndigheten ska se till att poliserna använder hörselskydd, fastslår Arbetsmiljöverket.

I mars gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på Polismyndigheten med anledning av en 6:6A-anmälan som nationella huvudskyddsombudet gjort.* Nu överväger Arbetsmiljöverket att ställa ett antal krav på myndigheten. Krav som skall vara uppfyllda före 26 oktober. Men innan det sker har myndigheten till den 27 juni på sig att yttra sig. Det både angående de krav som kommer att ställas och den tidpunkt vid vilken de ska vara uppfyllda.

De krav som Arbetsmiljöverket överväger att ställa handlar bland annat om att arbetsgivaren ska se till att anställda som utsätts för en viss nivå av buller båda ska ha tillgång till och ska använda hörselskydd.

Tidigare har arbetsgivaren förklarat tillbud med att tillgång finns men att skydden inte används. Det har i sin tur förklarats av skyddsorganisationen med att poliserna tvingas välja mellan att kunna kommunicera med varandra under arbetet eller skydda sina öron och ofta väljer det tidigare då de skydd som erbjuds inte täcker båda behoven.

Arbetsmiljöverket betonar också att arbetsgivaren har fullt arbetsgivaransvar och därmed ansvar för de anställdas arbetsmiljö oavsett vad Arbetsmiljöverket beslutar.

Dessutom efterfrågar Arbetsmiljöverket en omfattande undersökning av arbetsförhållandena för de anställda ur olika aspekter på buller. Till exempel risker för att utsättas för plötsligt buller, vistas i bullriga miljöer samt effekten av Rakel.