ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Från näringsliv till Mareld

Publicerad 2016-06-15

Aktuellt Elva månader tog det innan Gunnar Appelgren återvände till polisen. Från 1 juli koordinerar han Stockholmspolisens satsning på länets särskilt prioriterade områden.

Gunnar Appel Appelgren

Gunnar Appelgren. Foto: Privat

I september i fjol började kommissarie Gunnar ”Appel”Appelgren en ny karriär, som säkerhetskonsult, med plats i Seccredos ledningsgrupp. Hans poliskollegor var dock så övertygade om att han skulle ångra sig att de slog vad om när han skulle komma tillbaka till Polismyndigheten.

För en tid sedan fick han ett samtal.

– Jag blev kontaktad av polisen som frågade om jag ville ta på mig ett uppdrag som koordinator för Mareld, säger Gunnar Appelgren till Polistidningen.

Och det ville han. Nu blir hans fokus Rinkeby/Tensta, Husby i Västerort, Ronna/Geneta/Lina i Södertälje samt Norra Botkyrka. Arbetet med att trycka tillbaka kriminaliteten i de utsatta Stockholmsförorterna byggs upp i linjeverksamheten och inte som ett projekt, framhåller Gunnar Appelgren.

–Det är viktigt för att satsningen ska bli uthållig över tid.