ANNONS:

ANNONS:

 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Därefter delas nästa nummer ut 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice. medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Fullständig utgivningsplan finns här.

 
 

 
 

Arkiv

Sommar, sommar och regn …

Publicerad 2016-06-14

Redaktörens rader Värmen är så påtaglig att till och med det taniga olivträdet på altanen känner sig som hemma. Tonåringarna gläds, då picknickarna i dessa skolavslutningstider avlöser varandra. Själv kommer jag på mig med att hoppas på hällregn – helst framåt natten, som någon slags änglautlöst kalldusch. För på min mobil rullar ett videoklipp från Stockholmsförorten Vårberg. Gång på gång ser jag den korta filmsekvensen på Aftonbladets sajt. Den visar hur tre poliser står med dragna vapen medan molotovcocktails flyger emot dem.

Enligt Aftonbladet var det ett maskerat gäng på tio personer som gav sig på fem poliser som fotpatrullerade i området. När den första brandbomben kastades backade patrullen mot sin buss, men gänget sprang efter och tömde sitt förråd av stenar och molotovcocktails innan de försvann.

Peter Brottman, stationsbefäl i Västberga, säger till Aftonbladet att gränsen förflyttas mer och mer. Rubrik efter rubrik om alla de föremål som kastats mot polisen ger stöd för den uppfattningen. Förutom handgranaten i Tumba, brunnslock och molotovcocktails regnar stenar mot polis och annan blåljuspersonal. Bara i Rinkeby har poliser utsatts för stenkastning minst 30 gånger under årets första fyra månader, konstaterar DN.

evaweb3Så jag kommer inte att klaga om det spöregnar i sommar, utan i stället skänka en tacksamhetens tanke åt att de som upprätthåller den tunna blåa linjen går säkrare.

Eva Schoultz
chefredaktör
Polistidningen

 

 

Semestertider. Vi på redaktionen går fram till 25 juli på sparlåga och ägnar oss åt semester varvat med skrivande för septembernumret. Hör gärna av dig om det är något speciellt du vill att vi ska ta upp då!