Polistidningen nr 1 delas ut runt 9 februari. Numret efter når brevlådorna 13 april. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

Nu gör vi lönefrågan
till en valfråga

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

Arkiv

Tre frågor till Robin …

Publicerad 2016-12-15

Aktuellt …  26 år, som bor i Skåne och som kommer att börja på polisutbildningen i Växjö i januari.

Hur känns det?
–Helt underbart eftersom jag kom in på distansutbildningen. Jag hade inte klarat av att flytta till Växjö. Jag har sambo och nyköpt lägenhet några mil från Malmö och hade behövt dagpendla två och en halv – tre timmar enkel väg annars. Det var ett tag sedan man satt i skolbänken, så det kommer nog att vara lite tufft i början.

Vad jobbar du med i dag?
–Jag är ordningsvakt, har tidigare jobbat som väktare och känner att jag vill och kan göra mer. Jag kommer att gå ner ett par tusenlappar i lön, men tycker att det uppvägs av att ha ett yrke som utmanar mig varje dag. Jag vill skydda, hjälpa och ställa till rätta. Klart att man är informerad om att arbetsvillkoren är tuffa och så, men jag tänker att the botten is nådd, för att citera Timbuktu. Om några år måste det vara bättre.

Hur funkar distansstudierna?
–Första terminen har vi fyra närstudieveckor då man är i Växjö måndag till fredag. Annars tar vi del av föreläsningarna via datorn. Vi distansstudenter är indelade i mindre basgrupper, beroende på var vi bor, och träffas en gång varje vecka för att öva exempelvis skytte och självskydd.