ANNONS:

 
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
Aprilnumret delades ut runt 13 april. Nästa kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

Inte pengar nog till polislönesatsning

Publicerad 2017-01-13

Aktuellt Polismyndigheten har inte råd att fullfölja den satsning på polislöner man kommit överens med Polisförbundet om.

Det konstaterar Polisförbundets förhandlingschef Niklas Simson i en text som idag lagts ut på förbundets webb.

–Även rikspolischefen har gått ut och sagt att det krävs mer pengar till Polismyndigheten för att kunna fullfölja polislönesatsningen som parterna kom överens om i överenskommelsen från revision 3 i den förra avtalsperioden, säger Niklas Simson och fortsätter:
– Det är också en av anledningarna till att Lena Nitz i veckan gick ut i en debattartikel i Svenska Dagbladet och uppmanade regeringen och inrikesminister Anders Ygeman att tillkalla en nationell samling kring svensk polis, säger Niklas Simson.

Han räknar med att de pågående förhandlingarna ska leda till en nationell överenskommelse i månadsskiftet januari/februari, men kan på grund av förhandlingssekretessen inte berätta mer om innehållet i förhandlingarna i nuläget.

Läs mer om förhandlingarna och nationell samling på Polisforbundet.se