ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

För förhörsledare

Publicerad 2017-02-09

Aktuellt Polisförhör, av Ola Kronkvist, Gleerups 2016 

Nyligen utsågs Ola Kronkvist till prefekt för polisutbildningen vid Linnéuniversitetet i Växjö. Samtidigt kom hans lärobok om polisförhör, ett ämne han forskat om.

I boken beskrivs bland annat fallgropar vid förhör; att låta lathundar styra hela förhöret, att ställa ledande, dubbla eller generaliserande frågor, att tappa objektiviteten, att använda svårbegripligt språk i frågor, eller att förvandla ett vittnes berättelse till korthuggen polisprosa som hamnar långt ifrån vad vittnet sagt.