ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Foto: Elisa Jansson

Det var en skarp
handgranat i Kista

Publicerad 2017-02-27

Aktuellt Vid 17.30 på måndagen meddelades att det var en skarpladdad handgranat som hittades utanför polishuset i Kista.

Det var vid sjutiden på måndagsmorgonen som ett misstänkt farligt föremål påträffades i en papperskorg nära polisstationen vid Kista torg.

Platsen spärrades av, bombgruppen tog hand om föremålet och placerade det i en bombvagn.

Polisen utredde först händelsen som misstänkt grovt olaga hot. Brottsrubriceringen ändrades vid lunchtid till försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Patrick Ungsäter, chef för polisområde Nord, uppger till Svt och Aftonbladet att det var en skarpladdad handgranat. Man förutsätter nu att  polisstationen var måltavla, och händelsen utreds som en del av den särskilda händelse man upprättat efter upploppen i Rinkeby.

Handgranaten upptäcktes innan de polisanställda börjat för dagen. Insatsledaren Anders Göranzon säger till DN att de som arbetar vid stationen är omhändertagna och har haft samtal.
-Vi kommer att följa upp och vidta lämpliga åtgärder.

2015 användes tio handgranater skarpt av kriminella. I fjol 27, enligt polisens delrapport till regeringen, skriver Svenska Dagbladet.

Emma Eneström
Eva Schoultz