ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Säpo får ny biträdande chef

Publicerad 2017-02-23

Aktuellt Regeringen utsåg på torsdagen Charlotte von Essen till ny biträdande säkerhetspolischef. (Uppdaterad.)

Charlotte von Essen är idag lagman vid Förvaltningsrätten i Uppsala, enligt ett pressmeddelande från regeringskansliet. I samma text kommenterar inrikesminister Anders Ygeman (S) utnämningen så här:
-Med Charlotte von Essen får Säkerhetspolisen en driven biträdande chef med mycket gott renommé.

Via Säkerhetspolisens webb uppger Charlotte von Essen att hon är både glad och stolt:
– Säkerhetspolisen har ett otroligt viktigt uppdrag som jag har stor respekt för och jag ser fram emot att jobba med en mycket kunnig organisation.

Enligt tidningen Advokaten började Charlotte von Essen efter en socionomexamen som socialsekreterare i Rinkeby, men valde sedan att bli jurist. Efter färdig domarutbildning i kammarrätten sökte hon sig, ”efter viss övertalning” till Justitiedepartementet. Där började hon 2001 och blev kvar i många år, bland annat som rättschef  ”över flera olika regeringar”. Enligt Advokaten tycker Charlotte von Essen att en viktig del av att vara chef är att lyssna in vad medarbetarna vill.

Mikael Sjöstedt

Mikael Sjöstedt är ordförande för Polisförbundets medlemmar inom Säkerhetspolisen.
– Charlotte von Essen uppges ha erfarenhet av säkerhetspolitiska frågor, och det känns ju bra. Hon är jättevälkommen och vi ser fram emot bra samarbete, säger han till Polistidningen.

Charlotte von Essen tillträder sin nya tjänst 15 maj och förordnandet sträcker sig över sex år.

Johan Sjöö, som idag är biträdande chef för Säkerhetspolisen, utsågs i december till ny hovrättslagman i Hovrätten över Skåne och Blekinge. Han tillträder sin nya tjänst nu under våren.
—Jag ser fram emot det nya uppdraget. Samtidigt är det vemodigt att lämna den oerhört professionella medarbetarkår som finns hos Säkerhetspolisen och det speciella uppdrag som myndigheten har, säger Johan Sjöö på Säkerhetspolisens webb.