ANNONS:

 
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
Aprilnumret delades ut runt 13 april. Nästa kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

Dessa fem har sökt jobbet
som regionpolischef i Syd

Publicerad 2017-03-19

Aktuellt Fem erfarna polischefer vill axla ansvaret för polisregion Syd, skriver Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad*. Fyra av dem är poliser i grunden.

Sedan Annika Stenberg slutade har Klas Friberg tillfälligt styrt Sveriges sydligaste polisregion.

De fem som visat intresse för att ta över när han inom kort slutar är:

Carin Götblad Foto: Lars Hedelin

Carin Götblad, som idag är chef för polisregion Mitt (Uppsala, Gävle och Västmanland) och ingår i Polismyndighetens nationella ledningsgrupp.
Carin Götblad har tidigare bland annat varit länspolismästare för polisen i Stockholm och Gotland.
Är i grunden jurist.

Jarl Holmström Foto: Anna Hermansson

Jarl Holmström, som idag är biträdande chef i Syd.
Jarl Holmström har tidigare bland annat varit länspolismästare i Kronoberg/ Kalmar och chef för nordvästra Skånes polisområde. Polisutbildad i grunden.

Åsa Palmqvist, som nu är biträdande regionpolischef i Bergslagen (Dalarna, Värmland och Örebro), men gärna vill hem till Skåne. Åsa Palmqvist har tidigare bland annat varit chefsombudsman på Polisförbundet. Polisutbildad i grunden. (Tyvärr har vi ej någon pressbild ännu.)

Carina Persson Foto: Polisen

Carina Persson, Klas Fribergs biträdande chef i region Väst, som i nuläget är tillförordnad regionpolischef och därmed en del av Polismyndighetens nationella ledningsgrupp. Hon har tidigare bland annat varit chef för länskriminalen i Västra Götaland. Polisutbildad i grunden.

Tomas Rosenberg Foto: Anna Hermansson

Tomas Rosenberg, chef för polisområde Sydvästra Götaland (Ljungby, Markaryd och Älmhult samt delar av Skåne och Blekinge län). Han var helt nyligen PHS sista rektor och har bland annat ett förflutet på RPS HR-avdelning. Polisutbildad i grunden.

*Här nås en genomarbetad artikel om de sökande i Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad – den är dock bakom betalvägg i skrivande stund.