ANNONS:

 
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
Aprilnumret delades ut runt 13 april. Nästa kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

Liberalerna vill
lyfta polislönerna

Publicerad 2017-03-14

Aktuellt 1,3 miljarder kronor – öronmärkta för en generell polislönesatsning. Det kommer Liberalerna att föreslå i sin vårmotion, meddelar partiet idag.

Att fler poliser slutar samt att platser på polisutbildningen gapar tomma hör till skälen bakom förslaget.Lönesättningen i Sverige är i allt väsentligt en fråga för arbetsmarknadens parter. I detta fall behövs politiska initiativ eftersom staten är monopolarbetsgivare. Lönesättningen ska även i fortsättningen vara individuell, men Liberalernas satsning motsvarar i genomsnitt 4 000 kronor i höjd månadslön för en polis,” står det på Liberalerna.se.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz uppger i en kommentar att förbundet ser mycket positivt på Liberalernas föreslagna satsning.
–Poliserna är strukturellt underbetalda och alla initiativ som kan rätta till lönerna är bra. Vi ser det som ett första viktigt steg för att polisyrket ska få den uppvärdering och erkännande som krävs för att komma tillrätta med dagens poliskris.