ANNONS:

 
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
Aprilnumret delades ut runt 13 april. Nästa kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

Nya regler om
misstänkta terrorister?

Publicerad 2017-03-31

Aktuellt Svenska myndigheter bör få utökade möjligheter att dela information om misstänka terrorister till varandra. Det anser inrikesminister Anders Ygeman som, enligt Sveriges Radio, flaggar för en lagändring.

Efter krav från bland annat polisen aviserar inrikesminister Anders Ygeman en lagändring med målet att polis, sjukvård och kommuner ska kunna utbyta information om misstänkta terrorister – något som i dagsläget är problematiskt på grund av sekretessregler. Ett första steg kommer att vara att en utredning tillsätts, rapporterar Sveriges Radio.

Ett exempel på en praktisk effekt av en lagändring kan vara att sjukvårdspersonal får möjlighet att kontakta polisen då de misstänker att patienter fått sina skador i samband med att de stridit för jihadister i Syrien.

Läs mer:

”Vi får bara koll på dem som det finns minst skäl att följa upp”