ANNONS:

 
Polistidningen nummer 5, delas ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Säpo överklagar
beslut om ensamarbete

Publicerad 2017-03-19

Aktuellt Nyligen beslutade Arbetsmiljöverket om ett stopp för ensamarbete för Säkerhetspolisens livvakter. Nu har Säpo lämnat in ett överklagande till Förvaltningsrätten, rapporterar DN. (Uppdaterad 20 mars)

– Vi månar om vår personals säkerhet och tar till oss vad Arbetsmiljöverket sagt i den här frågan. Men det finns delar av beslutet som vi vill få prövade i högre instans, säger Simon Bynert, pressekreterare på Säpo till DN.
Några detaljer kring överklagan kan han inte gå in på, utan det kommer Säkerhetspolisen att utveckla inom ett par veckor, skriver DN.

Mikael Sjöstedt. Foto: Privat

Mikael Sjöstedt är ordförande för Polisförbundets medlemmar inom Säkerhetspolisen. Han uttrycker förståelse för att arbetsgivaren valt att överklaga Arbetsmiljöverkets beslutsformulering, för att söka få en mer klar skrivning över vad som faktiskt ska gälla.
– Men min bild, utifrån den dialog jag haft med arbetsgivaren, är att vi nu är ganska överens om att man i absolut största möjliga mån kommer att undvika att försätta livvakter i situationer där de tvingas att arbeta ensamma, säger han till Polistidningen.

Läs artikeln om stoppet här.