ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Hon blir chef
för region Syd

Publicerad 2017-04-02

Aktuellt Ny chef för polisregion Syd blir Carina Persson, ett val som välkomnas av Sophia Willander, ordförande för Polisförbundet Syd. (Uppdaterad 3 april 8.30.)

Carina Persson Foto: Polisen

Carina Persson är biträdande chef i region Väst, och har medan Klas Friberg vickat i Syd varit tillförordnad regionpolischef och därmed en del av Polismyndighetens nationella ledningsgrupp.

Carina Persson  är polisutbildad i grunden och har tidigare bland annat varit chef för länskriminalen i Västra Götaland samt jobbat på Säkerhetspolisen.

Sophia Willander, som är ordförande för Polisförbundet Syd, upplever att Klas Friberg gjort ett fantastiskt jobb under sitt korta inhopp som chef för region Syd.

Sophia Willander

– Ändå har vi levt i någon form av vakuum, eftersom vi vetat att det varit en tillfällig lösning, säger hon till Polistidningen.
Hon beskriver det som att en stor sten föll från hennes bröst efter fredagens förhandling, som slutade i enighet.
-Vi fick redan från början veta att tillsättningen skulle ske genom intresseanmälan och arbetsledningsbeslut, men min uppfattning är att Dan Eliasson verkligen har lyssnat på arbetstagarorganisationerna.

Sophia Willander poängterar att alla fem kandidaterna var duktiga och meriterade, vilket gjort tillsättningen svår.
-Men det är ju ett lyxproblem att ha många bra sökande att välja på.

Har du träffat Carina Persson?
-Nej, och många i Syd vet inte vem hon är, men vi har hört mycket positivt om henne och hennes sätt att leda. Hon har ju bred polisiär erfarenhet, har gått den långa vägen och åtnjuter ett stort förtroende. Det är precis vad Syd behöver.

För det finns mycket att bita i, konstaterar Sophia Willander. Både polisiärt, med alla skjutningar, men även när det gäller att sätta den nya organisationen. I mitten av april kommer Carina Persson att vara på plats.
– Hon är varmt välkommen. Polisförbundet kommer att göra allt vi kan för att jobba på framåt. Det här kan bli hur bra som helst.

De fem sökte jobbet