ANNONS:

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Nästa nummer når brevlådorna runt 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Terrordramat blev en vändpunkt

Publicerad 2017-04-10

Insänt Då det fruktansvärda hände i fredags så ställde alla poliser som kunde upp och fanns bland människorna. Istället för stenar mot poliserna blev det blommor och polisbilarna i Stockholms centrum blev dränkta i blommor och okörbara. Äntligen fick vi uppleva styrkan i en sammanhållen polisorganisation !

Detta visar att om poliserna blir en naturlig syn bland människor ställer också alla upp och hjälper till. Detta måste nu bli det vanliga i såväl utanförskapsområden som i Sveriges hjärta och väl fungerande orter med andra problem. Det ser ut som om polisen nu är på väg att få framgång då det gäller gängkrigen och jag är ganska övertygad om att viljan att vittna och hjälpa polisen kommer att öka betydligt efter insatsen och den totala framgången efter terroristbrottet.

Polisens höga aktivitet med tillslag på orter med anknytning till terroristbrottet verkar också ha chockat den vanliga brottsligheten och gängkrigen !

Allt detta liksom manifestationen på Sergels Torg och brottsplatsen borde vara en injektion för poliser som varit på väg att ge upp och öka intresset för polisyrket som nu måste få kraftig förstärkning. Det var en stark upplevelse att stå bland alla tysta vid Sergels torg kl.14.53 under söndagen, två dygn efter attacken.

Även om terrorismen verkar vara opåverkad av västvärldens motstånd och vårt sätt att leva får vi hoppas att vår sammanhållning och sätt att slå vakt om friheten kommer att kraftigt minska den grupp som vill att terror skall styra världen!

Anders Bergstedt
pensionerad kriminalpolis numera samhällsdebattör