ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Bara en hundförare på Gotland

Publicerad 2017-05-24

Aktuellt Gotlandspolisen har inom kort endast en hundförare. Detta då fyra hundförare antingen slutar eller byter arbetsuppgifter.

Enligt nya riktlinjer för Stockholm och Gotland ska hundförarna vara en egen fri resurs. Det har dock inte Gotland levt upp till, utan där har man fortsatt att vara en del av IGV:s minimibemanning.

Man har heller inte så många hundförare som det är tänkt och i stället för att vara en separat enhet har hundförarna delat gruppchef med öns trafikpoliser. I en intervju med Helagotland.se berättar hundföraren Göte Karlström om missnöjet och att fyra hundförare slutar.
– Jag är 61 år och hade tänkt att jag skulle fortsätta några år till, men nu säger jag upp mig.

Mattias Wallin

Mattias Wallin, ordförande för Polisförbundet Gotland, beklagar tappet, samtidigt som han uttrycker viss förståelse för att det är svårt att leva upp till riktlinjerna med dagens resurs.

I sommar kommer hundförare från Stockholm att stötta Gotlandspolisen, men Mattias Wallin befarar att man snart kommer ifrån vanan att jobba med hund.
-Dagens unga poliser vet knappt hur en hundförare arbetar och hur man kan nyttja hunden på bästa sätt. Om det inte finns någon hund tillgänglig så är det svårt att ”tänka hund”.
Akuta lägen lär bli knepiga.
-Behöver vi söka efter försvunna får ju Stockholm skicka hund, men det tar ju flera timmar, säger han till Polistidningen.