ANNONS:

 
Polistidningen nummer 3 delas ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Narkotikahunden Herman
jobbade extra på rasten

Publicerad 2017-05-11

Aktuellt Narkotikahunden Herman passade på att jobba över istället för att ägna sig åt rast och vila – och avslöjade fyra förvånade ungdomar med marijuanacigarretter.

Herman. Foto: Ossian Grahn

Blandrashunden Herman, 6, följde med husse från hemstaden Göteborg till Malmö för att vara med på Svenska Narkotikapolisföreningens årliga medlemskonferens den gångna helgen.

Första kvällen, då det var dags för rastning utanför hotellet, piggnade Herman till då han oväntat kände en välbekant doft.
– Han drog direkt fram till ett gäng ungdomar som satt sig till rätta med en del illegala substanser, berättar Hermans förare för Polistidningen.
Han fortsätter:
– Det är ingen överdrift att säga att de blev något förvånade. Det rörde sig inte direkt om några förhärdade brottslingar. En av dem satte sig på cigarretten och brände rumpan för att uttrycka det rakt på sak.

Hermans förare konstaterar att det är svårt att förställa sig en sämre vald plats för drogrelaterad brottslighet. I ungdomarnas omedelbara närhet befann sig gräddan av de svenska narkotikaspanarna.
– Det kändes bra att vi kunde uppmärksamma dem, de fanns inte tidigare i polisens register. Förhoppningsvis innebär Hermans ingripande att de får en chans att hamna rätt i tillvaron.