ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

På tisdagseftermiddagen hölls en tyst minut för att hedra hundföraren som omkom tillsammans med sin tjänstehund. Bilden är tagen på Spånga IP, där många poliser tjänstgör i samband med politikerveckan i Järva. Foto: Privat

Hundförare omkom
i krock med lastbil

Publicerad 2017-06-13

Aktuellt En 37-årig hundförare var den polis som omkom i den tragiska trafikolyckan utanför Hässleholm natten till tisdagen, rapporterar Expressen. (Uppdaterad)

Det var 00.39 natten till tisdagen som det inkom ett larm om en trafikolycka. De inblandade var en lastbil och en polisbil och polisbilens förare avled. En av hundarna som var med honom i bilen skadades i olyckan och avlivades, skriver Expressen.

Olyckan inträffade på riksväg 24, mellan Hässleholm och Röke, när polisbilen var på väg till ett jobb, uppger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisregion Syd, enligt Aftonbladet.

Lastbilschauffören fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad, och uppges inte vara allvarligt skadad. Beskedet att polisen avlidit kom 03.30, och anhöriga är underrättade.

Polistidningen talade på tisdagsmorgonen med Polisförbundets ordförande Lena Nitz, som precis hade nåtts av den tragiska nyheten.
-Det värsta som kan hända har ju hänt och det är att en kollega inte kommer hem från passet. Mina tankar går till familj, vänner och kollegor, sade hon.

Expressen skriver att hundföraren var från Blekinge och började som polisaspirant 2006. Formellt var han anställd i Kristianstad, men omklädningsrummet och närmaste kollegorna hade han i Karlshamn, uppger Anders Knutsson, lokalpolischef i Karlshamn, för Expressen.

På polisstationerna i polisområdet hölls en minnesstund klockan 10.00 på tisdagen och klockan 14 hölls en nationell tyst minut. Anders Knutsson säger i Expressen att han kommer att minnas hundföraren som en sympatisk yrkesman och människa.
-Han är saknad och vi känner en stor sorg. Vi har fått hjälp av polisen i Kristianstad med de akuta ärendena för att få tid att sitta ner och ta hand om varandra. Men det är tungt, säger han till Expressen.