ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nummer 3 delades ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

Knivattack mot
polis på Södermalm

Publicerad 2017-08-31

Aktuellt En polis på Södermalm har attackerats med kniv under torsdagsförmiddagen. Enligt polisens presstalesman är skadorna lindriga och den misstänkte gärningsmannen är gripen.

Enligt DN ska attacken ha ägt rum strax utanför tunnelbaneuppgången vid Björns Trädgård. Polisen som attackerades ska enligt tidningen ha ingått i den kommendering som övervakar demonstrationen för asylsökande på Medborgarplatsen. Områdespolisen Ronny Tellberger, som också är på plats för att övervaka demonstrationen, säger dock till DN att attacken inte har med demonstrationen att göra.

Polisens presstalesman Lars Byström säger till DN att den knivskurne, som fördes till sjukhus med ambulans efter att ha plåstrats om av sina kollegor, troligtvis kommer att kunna lämna sjukhuset under dagen. Skadorna bedöms som lindriga. En person har också, enligt Polisen.se gripits för attacken och en förundersökning har inletts om försök till mord.