ANNONS:

 
Polistidningen nummer 3 når brevlådorna runt 14 juni. Därefter delas nästa nummer ut 6 september.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 
 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 

Arkiv

Dubbla priser
för brottsförebyggande

Publicerad 2017-11-17

Annika Brändström, vd SSF Stöldskyddsföreningen, Anders Hall, utvecklingschef Noa, Erik Wennertsröm GD Brå, Tomas Aggebrandt (hämtade Stipendiet för Johannes Malmö) Anders Nilsson Uppsala Foto: Per Klingvall/ SSF Stöldskyddsföreningen

Aktuellt Två poliser fick på fredagen ta emot stipendium om 25 000 kronor vardera för ”nydanande och utmärkt polisarbete”, meddelar SSF Stöldskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

I vanliga fall delar Stöldskyddsföreningen ut ett stipendium per år för att premiera brottsförebyggande insatser inom polisen. Men i år ansågs två av ansökningarna så värdefulla att man valde att dela ut dubbla priser.

Årets stipendiater är Johannes Dontsios, gruppchef för områdespoliser i Malmö, och Anders Nilsson, gruppchef i Uppsala/Knivsta.

Så här skriver Stöldskyddsföreningen om stipendiaterna:

Johannes Dontsios erhåller SSF Polisstipendium 2017 för sitt arbete med att motverka otrygghet och förhindra unga att utveckla en kriminell livsstil i ett bostadsområde i Malmö.  Polisarbetet har bedrivits som ett gemensamt arbete med områdesgrupperna i Söder och Väster och i samverkan med andra myndigheter, kommunen och fastighetsägaren på ett metodiskt sätt hindrat ungdomar från att skapa otrygghet i områdets portuppgångar.

Anders Nilsson får tillsammans med utredningsgrupp 3 ett stipendium för arbetet med att kartlägga och påverka narkotikamissbruk kring Uppsala station och på pendeltågen mot Stockholm. Anders och utredningsgrupp 3 har på ett metodiskt och väl förberett arbete i samverkan med socialtjänsten omhändertagit ett stort antal ensamkommande pojkar som varit inblandade i narkotikatrafiken. På så sätt har stipendiaten ökat tryggheten och minskat brottsligheten i området.

Priset delades ut fredagen den 17 november i samband med Stöldskyddsföreningens framtidsdag.

Juryn som utser stipendiaterna:

Annika Brändström, VD SSF Stöldskyddsföreningen, Erik Wennerström, GD Brottsförebyggande rådet, Anders Hall utvecklingschef på Nationella Operativa avdelningen och Per-Erik Ebbeståhl, kommundirektör Malmö Stad samt Lina Nilsson, rådgivningsexpert SSF Stöldskyddsföreningen.