ANNONS;

ANNONS:

 
 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

”Införandet av reformen
går för långsamt”

Publicerad 2017-11-14

Patrik Forsemalm

Aktuellt Den nya lagen om transport av frihetsberövade efterlevs inte, enligt Patrik Forsemalm, HSO för polisregion Öst. Det får stora konsekvenser för polisernas arbetsbelastning.

Från 1 december har Patrik Forsemalm ett nytt uppdrag. Då börjar han som verksamhetsutvecklare på utvecklingscentrum Öst. Till frågorna som kommer att landa på Patrik Forsemalms bord hör arrestverksamhet, narkotikaarbete och suicidprevention. När det gäller arrestverksamheten handlar det bland annat om transporten av frihetsberövade.

Reformen om att Polisen ska kunna lämna över transporter till Kriminalvården trädde i kraft i våras. Tanken är även att myndigheter i vissa fall ska kunna vända sig direkt till Kriminalvården med en begäran om handräckning. Men den nya lagen efterlevs inte, enligt Patrik Forsemalm. Det får stora konsekvenser för polisernas arbetsbelastning att man inte uppnår reformens syfte att kunna fokusera på kärnuppdraget.
-Införandet av reformen går för långsamt, säger Patrik Forsemalm till Polistidningen.

Fram till årsskiftet kommer han att kombinera utvecklarjobbet med sitt nuvarande uppdrag som huvudskyddsombud för polisregion Öst.
-Jag bestämde mig för att tacka ja igår. Det är ett jättestort steg att lära sig att författa riktlinjer efter att hållit på som huvudskyddsombud på heltid i tio år, men det ska bli intressant och kul.