ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Samarbetar kring
polisutbildning i Borås

Publicerad 2017-11-07

Aktuellt Göteborgs universitet ställer sig bakom Högskolan i Borås satsning på att starta en polisutbildning.

De båda lärosätena kommer på torsdag 8 november att underteckna en avsiktsförklaring om ett samarbete. Detta för att säkra möjligheten för Högskolan i Borås att köpa nödvändig lärarkompetens från Göteborgs universitet.
”Om uppdraget att starta utbildningen landar i Borås, är avsikten även att identifiera framtida forskningsområden som är relevanta för polisutbildningen” står det i ett pressmeddelande om samarbetet.

Högskolan i Borås kommer under november att skicka in en intresseanmälan till Polismyndigheten om att få starta utbildningen. När dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) i våras talade om planer på polisutbildning på två ytterligare orter uppgav han enligt Borås tidning att Borås var den starkaste kandidaten i Västsverige.

Enligt ett inlägg på högskolans sajt, uppdaterat 23 oktober, uppger man sig vara redo att dra igång redan höstterminen 2018. Detta går dock stick i stäv med Ola Kronkvist uppfattning. Han är chef  för polisutbildningen i Växjö och har tidigare sagt  till Borås tidning:
– Från att lärosätet får uppdraget behöver de 1,5-2 år på sig. Man behöver anpassade lokaler, skapa kursplaner, sen ska man rekrytera och placera personal.