Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Laddad hustömning

Publicerad 2018-01-30

Insänt Redan innan amnestin börjat råkade några kollegor ut för ett spännande uppdrag. Det var ett ärende där de anhöriga tömt en släktings hus, eftersom han skulle flytta till hemmet.

I huset så fanns det drygt 40 licenspliktiga vapen/vapendelar som han inte hade tillstånd för. Delarna fanns gömda i fastigheten och hittades först efter det att de anhöriga brutit upp väggar/paneler och annat efter anvisningar om var och hur man skulle söka efter de gömda vapnen, anvisningar som lämnades av mannen.
Delarna lämnades in till Polisen av de anhöriga. Det rörde sig om allt ifrån olika pipor/stommar till ett flertal kompletta/funktionsdugliga enhandsvapen och några gevär.

Nu är han boende på ett äldreboende och skulle höras som misstänkt för detta olaga vapeninnehav. I samband med detta så plockar han fram ytterligare sju stycken enhandsvapen och överlämnar till poliserna under förhöret. Ett av vapnen var laddat och hade skott i loppet, detta talade han om vid överlämnandet så att man skulle hantera det försiktigt.

Han var helt klar och kunde redogöra i detalj för varifrån alla vapnen kommer och hur han kommit i besittning av dem.
Spännande på hemmet – och en hel del vapen och vapendelar att hantera för undertecknad, när de väl tagits i beslag.

Kjell Borgström
Halmstad