ANNONS;

ANNONS:

 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Tre frågor till Stefan Annell

Publicerad 2018-02-08

Aktuellt … doktor i psykologi och forskare vid Stockholms universitet, som har påbörjat projektet Hållbar polissocialisation.

Vad hoppas du få svar på med din studie?
-Jag vill undersöka om första tiden i yrket påverkar hur man trivs längre fram. Har poliser exempelvis bättre förutsättningar att klara av kraven och gilla jobbet om de fått en bra introduktion? Och vad kännetecknar i så fall en bra start?

Hur ska du gå till väga?
-Projektet bygger vidare på min avhandling där jag undersökte vad i urvalsprocessen till utbildningen som har störst betydelse för hur nya poliser klarar utbildningen och det första arbetsåret. Nu vänder jag mig till samma grupp med frågor om hur de ser på sitt arbete idag, efter sex år. En utmaning är att få tillräckligt många som deltar så att resultaten blir tillförlitliga.

Hur skulle resultatet kunna användas?
-Kunskapen kan användas för att förbättra utbildningen och mottagandet av nya poliser. Vad som får poliser att trivas och må bra är viktigt både för poliserna själva och för Polisen som organisation. Att kunna följa samma grupp ger unika möjligheter att kartlägga vad som är viktigt för att vi ska få bra poliser som vill stanna i yrket.

Anna-Karin Andersson
frilansjournalist