ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

”Vi gör skillnad”

Publicerad 2018-03-13

Aktuellt Polismyndigheten ändrar sig – vårens aspiranter slipper att stå utan löneutbetalning  i april.

Peppe Larsson. Foto: Johan Svanestrand

5000 kronor från CSN i mars – och lön från Polismyndigheten först i maj. Det var upplägget som väntade vårens polisaspiranter, rapporterar Göteborgsposten idag. Polisförbundets studerandeombudsman Peter ”Peppe” Larsson har drivit frågan fackligt och han riktade i artikeln skarp kritik mot att myndigheten inte skulle betala ut den första aspirantlönen i april.
-Många av aspiranterna står just nu med dubbla hyror då de är på väg ut i arbetslivet och behöver flytta på sig till annan ort. Vi jobbar stenhårt för att detta ska lösa sig och att myndigheten ska ta sitt sunda förnuft tillfånga, sade han till Göteborgsposten.

När Polistidningen under eftermiddagen ringer Stefan Wehlin, gruppchef vid HR kompetens, meddelar han att frågan nu är löst. Problemet var enligt honom att examinationerna ligger så sent att det inte i tid går att avgöra vilka polisstudenter som kommer att bli godkända och därmed redo att anställas som aspiranter. Ett mejl vid lunchtid ska ha meddelat att man nu ändrat upplägget, så att de som blir aspiranter ändå får lön i april, berättar han.

”Aspiranterna får lön. Vi gör skillnad. Tack myndigheten. Jag är mer än nöjd med ert beslut”, skriver Peter ”Peppe” Larsson på Twitter.