ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Flera lag kan ha nytta av att hjälpa varandra vid kontrollerna. Foto: Aim challennge

Multisport på egna villkor

Publicerad 2018-04-04

Aktuellt Cykla, paddla, klättra, simma eller springa. Sätten är många att nå de 60 kontrollerna. Men enligt arrangören är ett säkert – ingen kommer att ta dem alla.

Lisa 

Den fjärde augusti går Polis-SM i multisport av stapeln i Lindvallen, Sälen. Polisstudenten Lisa, som går termin två i Växjö är initiativtagare.
– Multisport kan ju vara lite vad som helst och har oftast angivna sträckor för olika sätt att ta sig fram. Så lång löpning, så lång cykling. Men här väljer deltagarna vilka kontroller man ska ta och hur man ska ta sig till dem, säger hon.
Tävlingen går ut på att ta så många poäng som möjligt. Kontrollerna är utspridda på ett visst område och beroende på svårighetsgrad och avstånd från startområdet ger kontrollerna olika poäng.
– Sedan kan själva kontrollen ligga så att man kanske måste klättra upp i ett träd eller krypa in i ett dräneringsrör eller liknande för att komma åt den. Det är mycket uppbyggt kring att vara ett äventyr, säger Lisa.

Aim challenge, som nu alltså presenterar kategorin Blau (Polis-SM), startades av Lisa själv 2004. Då som en hobby. Tävlingen går i Lindvallen och förra året deltog cirka 600 personer. Man tävlar i par och har sex timmar på sig att slutföra.
– Men en del kanske bara vill hålla på i tre och då räcker det. Man kan anpassa efter sin egen nivå, säger Lisa som hoppas på stort intresse från poliser. Kommande år hoppas hon även kunna få med andra blåljusgrupper i tävlingen.

Sista anmälningsdatum är första augusti och mer information om tävlingen hittar du här.

Foto: Aim challenge