ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Tio poliser bekänner färg

Publicerad 2018-04-11

Redaktörens rader Tanken väcktes redan i fjol, när den gamle Robinsonvinnaren Martin Melin deklarerade att han gått med i Liberalerna. Spaningen påbörjades under politikerveckan i Almedalen, men det är på Twitter de flesta givit sig tillkänna: poliserna som valt att ge sig in i partipolitiken.

Målet var att intervjua en polis från varje parti, även om vi var långt ifrån säkra på att vi skulle kunna gå i land med detta.
Vi visste att Martin Marmgren, som är polis i Rinkeby och förtroendevald i

Nu finns Polistidningen på instagram också!

Polisförbundet, länge varit engagerad i Miljöpartiet. Och poliser som är aktiva i Moderaterna är ingen bristvara, det finns flera i riksdagen. Vi var dock i första hand ute efter poliser som inte är heltidspolitiker och via Twitter fick vi kontakt med moderaten Nikolina Bucht, som även hon jobbar i Rinkeby.

Utsikterna att hitta någon polis som är aktiv i Feministiskt initiativ tycktes små, men i januari twittrade TT:s riksdagsreporter Owe Nilsson om ett överraskande namn på FI:s riksdagslista: den tidigare Polisförbundsordföranden Gunno Gunnmo.
”Trodde han var ursosse”, skrev Owe Nilsson.

Eva Schoultz, chefredaktör och ansvarig utgivare

Pensionerad polis är även Roland Svensson, vänsterpartisten som Ossian Grahn, reporter och Malmöbo, lyckades leta upp i sin hemstad. Och så rullade det på. Via kontakter, googlingar och Twitter fick vi tag på tio poliser från tio partier. De har nu svarat på tre frågor om sitt val av parti och vad ökat inflytande för det partiet skulle innebära för Polisen. På sidorna 18-23 finns deras svar.

Än är det nästan fem månader kvar till söndagen den 9 september, när det är val. Finns det någon särskild fråga som du skulle vilja att vi följer upp med innan dess?

Mejla gärna!

Läs artikeln här. Grafik: Ali Moosavian

OBS! Den 25 maj träder dataskyddsförordningen/ GDPR i kraft i hela EU. Den reglerar hur företag och andra organisationer får hantera personuppgifter. Med aprilnumret av tidningen finns en bilaga där Polisförbundet informerar om bland annat hanteringen av adresser till medlemmar och tidningsprenumeranter. Mer om detta här.