ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Lyft för förbundets anseende

Publicerad 2018-05-07

Aktuellt Förra året fick Polisförbundet ett anseendeindex på 16 i Kantar Sifos årliga mätning. I år var motsvarande siffra 23.

Idag presenterade Kantar Sifo sin mätning av anseendet hos allmänheten för ett antal av Sveriges intresseorganisationer.

Precis som förra året toppar Friluftsfrämjandet undersökningen. Och även denna gång är Kommunal den organisation som ökat mest jämfört med året innan – men trots det ligger man ännu sist bland de som ingår i mätningen.

TCO, centralorganisationen där bland annat Polisförbundet ingår, tappar mest, men deras anseende brukar pendla.

Ett högt anseende är enligt Kantar Sifo över 50 och det uppnår förutom Friluftsfrämjandet även Naturskyddsföreningen, Motormännens riksförbund och Reumatikerförbundet. ”Blandningen av organisationer i undersökningen gör att jämförelser mellan nivån i anseende mellan olika organisationer ska göras med stor varsamhet,” skriver Kantar Sifo.

I fjol var första gången som Polisförbundet ingick i undersökningen och denna gång har alltså anseendet ökat från 16 till 23. Förbundet hamnar med detta resultat mellan två andra fackförbund: Byggnads och Vårdförbundet.