ANNONS:

 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nummer 5 delades ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Lyft för förbundets anseende

Publicerad 2018-05-07

Aktuellt Förra året fick Polisförbundet ett anseendeindex på 16 i Kantar Sifos årliga mätning. I år var motsvarande siffra 23.

Idag presenterade Kantar Sifo sin mätning av anseendet hos allmänheten för ett antal av Sveriges intresseorganisationer.

Precis som förra året toppar Friluftsfrämjandet undersökningen. Och även denna gång är Kommunal den organisation som ökat mest jämfört med året innan – men trots det ligger man ännu sist bland de som ingår i mätningen.

TCO, centralorganisationen där bland annat Polisförbundet ingår, tappar mest, men deras anseende brukar pendla.

Ett högt anseende är enligt Kantar Sifo över 50 och det uppnår förutom Friluftsfrämjandet även Naturskyddsföreningen, Motormännens riksförbund och Reumatikerförbundet. ”Blandningen av organisationer i undersökningen gör att jämförelser mellan nivån i anseende mellan olika organisationer ska göras med stor varsamhet,” skriver Kantar Sifo.

I fjol var första gången som Polisförbundet ingick i undersökningen och denna gång har alltså anseendet ökat från 16 till 23. Förbundet hamnar med detta resultat mellan två andra fackförbund: Byggnads och Vårdförbundet.