ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Tre frågor till Andreas Ek …

Publicerad 2018-05-25

Aktuellt … FU-ledare på utredningsjouren Stockholm Nord, som snart kommer ut med sin andra roman – Törst.

Har jobbet inspirerat ditt författarskap?

Andreas Ek Foto: Bee Thalin

– Nja, huvudpersonen är i och för sig en polis som kämpar för att rädda sin familj i en kaosdrabbad värld. Men någon polisdeckare rör det inte alls om, snarare är det en skräckroman av ett slag som inte är så vanlig i Sverige. Förlagen påpekade det och trodde inte att boken skulle nå ut till läsarna och till slut gav jag ut själv.

Vad handlar boken om?
– Det är en direkt fortsättning på min debutroman, Raseri, från 2016. Utgångspunkten är att ett virus slår ut Stockholm och Sverige. De drabbade blir extremt aggressiva och fullständigt galna. I röran och paniken försöker en polis få tag på sin familj för att sätta alla i säkerhet, och det går så där. Törst börjar där den första boken slutar, några dagar in i katastrofen.

Har du skrivit skönlitterärt länge?
– Inte alls, jag började 2014 då barnen somnat och det inte fanns något bra på tv. Jag fick ingen idé till en bok, mer en idé om att skriva en bok. Vad ska jag skriva om? tänkte jag och kom på storyn.