ANNONS:

 
 
 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nr 2/2019 kommer runt 12 april. Nummer 3 når brevlådorna 14 juni.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Polishuset i Gävle börjar bli gallamlt och är redan trångbott. Vissa delar av polisverksamheten finns redan i andra byggnader. Foto: Emma Eneström

Inget ”Trygghetens hus” i Gävle

Publicerad 2018-08-20

Aktuellt Det blir ingen samlokalisering av polis och räddningstjänst i Gävle när det nya polishuset ska byggas.
– Tidsplanen är spräckt för länge sedan, säger Polisförbundets ordförande i Gävleborg Eva Arvidsson.

Våren 2017 besökte Polistidningen den tomt intill E4:an en bit utanför stadskärnan där den nya polisstationen skulle stå klar 2021. Tanken var då att det skulle bli två byggnader med vissa gemensamma utrymmen som band dem samman. Den ena skulle hysa polis och åklagare och den andra bland annat räddningstjänst. Men sedan en tid är de planerna nedlagda. Enligt Eva Arvidsson ville inte åklagarna, som ofta pendlar till Gävle, hamna så långt från stationen.
Nu tittar man på andra lokaler som ligger närmre till och då endast för polis och åklagare. Den tomt som senast var aktuell ligger inte långt från det nu mycket centralt belägna, men åldrade och trångbodda, polishuset. Men där har skyddsorganisationen haft invändningar. Bland annat angående en väg som passerar för nära och för högt upp.
Att vara inflyttade inom tre år ser inte ut att kunna bli av bedömer Eva Arvidsson, men redan nu har delar av polisverksamheten inhysts i andra byggnader.
– Det är väl bättre att det tar lite längre tid och att det blir bra, säger Eva Arvidsson.