ANNONS:

 
 
 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nr 2/2019 kommer runt 12 april. Nummer 3 når brevlådorna 14 juni.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Foto: Philip Lundman

Snabbt utför för Sandra Persson

Publicerad 2018-08-14

Aktuellt I rena rama busvädret visade Sundsvallspolisen Sandra Persson toppform och kammade hem SM-guld i downhill i Åre i helgen.

Foto: Alida Persson

– Jag var sjukt nervös innan och det var blött och blåsigt, säger Sandra Persson.
Hon berättar att kraftigt regnande på tävlingsdagen gjorde underlaget slemmigt och att hon under en träningsrunda nästan blåste omkull när vinden tog tag i cykeln på banans sista hopp.
– De fick flytta det hoppet till tävlingen, säger hon.
I kvalet fick hon fina tider. Det trots att hon lade sig ner vid ett tillfälle och tappade sekunder på att komma upp igen. Känslan av att det kunde gå riktigt bra fanns där. Men konkurrensen var hård och både tvåan och trean är riktigt duktiga och erfarna cyklister, enligt Sandra Persson. Sex damer tävlade om SM-guldet.
– Jag hade verkligen inte väntat mig att vinna, säger hon.
Till vardags jobbar Sandra Persson heltid på Ekobrottsmyndigheten i Sundsvall, dit hon och sambon flyttade 2012 just för att kunna cykla mer. Ursprungligen är hon från Västerås. Nu har hon nära till Järvsö cykelpark och där cyklar numer också parets barn, fyra och sex år gamla, för fullt.
Sandra Persson började cykla på allvar 2010 när hon köpte sin egen första downhillcykel. Innan hon prövade sporten hade hon en damcykel för transport.
– Men jag hade prövat cross och tyckte det var kul.
För några år sedan utökade hon med en stigcykel för att kunna förlänga säsongen.
– En downhillcykel kan man i princip inte cykla uppför med, nu kan jag cykla på berget precis runt knuten där jag bor och är inte beroende av en lift.
Vad är då nästa mål efter framgången i Åre?
– Det får väl bli att jag ska cykla och ha roligt.

Foto: Philip Lundman