ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Bankrånarnas bil
fortfarande borta

Publicerad 2018-10-31

Aktuellt Polisen söker fortfarande efter en bronsfärgad bil som använts av de bankrånare som sköt mot en polispatrull.

Det var 14.44 i fredags eftermiddag som larmet kom in om att Åtvidabergs sparbank rånades. Rånarna var maskerade och hotade personalen med ”automatvapenliknande föremål” – där minst ett måste ha varit skarpt.

Gärningsmännen flydde först i en ljusgrå BMW. Den bilen påträffades senare i området Fågelsången och hade då satts i brand. Rånarna ska sedan ha åkt vidare i en bronsfärgad Peugeot, falskskyltad med registreringsnummer LAE 283.

Det var på länsväg 691, några kilometer väster om Åtvidaberg, när de mötte en polisbil. När polisbilen vände och körde efter dem stannade rånarna och besköt bilen. Vare sig polismannen eller hans tjänstehund kom dock till skada. Händelserna rubriceras som grovt rån och försök till mord.

När Polistidningen hör sig för om läget uppges att hundföraren verkar ha fått det stöd han behöver.

Rånarjakten klassades först som särskild händelse och region Öst har fått nationell förstärkning. Polisen har ännu inte påträffat den bronsfärgade flyktbilen och efterlyser tips om denna samt andra iakttagelser.