Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

”Jag vet inte någon
som är positivt inställd”

Publicerad 2018-10-19

Insänt Kul att ni skriver om listprojektet. (”Det blir många mörka timmar”)

Dock intressant att Polismyndighetens förhandlingschef säger att det är ”någon mer kväll, en handfull jämfört med till exempel ett traditionellt sexveckorsschema på ett år”. Samt att Polisförbundets ombudsman säger att ”han är nöjd med tidskompensationen och att den innehåller färre arbetstimmar och mörk tid än fast lista för 10 år sedan”

”Så jag är fler gånger på jobbet och jobbar betydligt fler kvällar på ett år.”

För mig som gått på samma fasta lista sedan 2010 innebär den nya listan ett arbetspass mer sett till årsbasis, 24 kvällspass mer än gamla listan sett till årsbasis. Så jag är fler gånger på jobbet och jobbar betydligt fler kvällar på ett år. Kvällar = mörk tid och tid borta från familjen.

Det är en vinkel som känns som den glömts bort i artikeln, samt att prata med de som faktiskt måste jobba på den nya listan där jag tyvärr inte vet någon som är positivt inställd. Hos oss är det i alla fall runt ett tiotal personer som har bytt eller håller på att byta tjänst för att nya listan inte fungerar med familjen och minst lika många till som söker sig bort för att listan inte fungerar.

Återigen har man lyckats göra IGV mindre attraktivt och återigen är det kompetensen som försvinner från turlagen.

Anonym