ANNONS:

 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nummer 5 delades ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Foto: Emma Eneström

Tre frågor till aspiranten Kristina…

Publicerad 2018-11-09

Aktuellt … 34 år, från Kungsängen utanför Stockholm, som ska göra sin aspiranttjänstgöring i Södertälje. Tidigare har hon arbetet som dansare och ungdomsledare. Polistidningen träffar Kristina i samband med en serie aspirantföreläsningar som äger rum i polishuset på Kungsholmen i Stockholm.

Hur har introduktionen varit såhär första veckan?
– Intensiv. Väldigt mycket information och mycket sitta still att sitta och lyssna. Men vi känner oss väldigt väl omhändertagna. Nästan varje föreläsare säger att vi är så välkomna och efterlängtade. Det tycker jag känns roligt.
Jag tycker att det ha funkat bra med att få utrustning och så också. Jag ska hämta min radio i morgon men annars har jag nog fått allt. Skorna och västen och allt sånt där sitter fantastiskt bra på mig.
Jag har varit och hälsat på i Södertälje där jag ska vara och träffat min handledare och instruktör.
Vad ser du mest fram emot?
– Att få komma ut och träffa människor och att få komma till de olika situationer vi har förberett oss på. Det kanske låter lite hemskt eftersom det ju kan vara svåra situationer där människor har råkat ut för saker, men att få komma ut i verkligheten, det är ju därför vi är här. Det är det mänskliga mötet som intresserar mig i det här jobbet.
Finns det några orosmoln?
Ja det är väl kanske att få ihop alla moment från utbildningen, att få det att synka. Jag tänker på bilkörningen, radion och alla delar som ska fungera samtidigt. Jag kan också bäva lite för den första våldsamma situationen. Den behöver ju hända. Jag kan känna en lite skräckblandad förtjusning inför det där.