ANNONS:

ANNONS:

 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Därefter delas nästa nummer ut 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice. medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Fullständig utgivningsplan finns här.

 
 

 
 

Arkiv

”Högerextrem profil” nappade
på Blocket-annons från polis

Publicerad 2018-12-13

Aktuellt En polis lade upp en annons på Blocket om försäljning av studentlitteratur; engelskaböcker och kurslitteratur från polishögskolan.
En man nappade och gjorde upp med polisen om att ses. När de träffades, utanför polisens bostad, visade sig köparen vara en ”högerextrem profil”.  Dessutom hade polisen och mannen träffat varandra förut, i samband med ett fordonsstopp av mannens bil.

Av tillbudsanmälan framgår att polisen ifrågasatte mannens motiv – om det hela handlade om ett sätt att kartlägga polisen.
”X uppgav att han enbart hade för avsikt att köpa engelskaböckerna och att han inte hade motivet att kartlägga poliser eller polisen. X ville inte vidare gå in på vilken kurs han skulle ta för att läsa engelska”.

Nyhetsbyrån Siren konstaterar att anmälan är rubricerad som en allvarlig händelse på grund av en potentiellt ökad hotbild. Ärendet är, efter samtal chef­‑medarbetare med mera, nyligen avslutat.