ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Så här ser buss-buren ut. Foto: Polisen Varberg.

Buss med bur ger säkrare arbetsmiljö

Publicerad 2019-12-20

Aktuellt Polisen i Varberg har fått en ny buss, med en bur för att transportera frihetsberövade i.

Varbergspolisen skriver på Instagram att tomten kom tidigt till LPO Varberg. Med en ny buss. Med en omhändertagandeplats där de kan sätta frihetsberövade. Simon Magnusson, huvudskyddsombud Halland, som själv använt bussen i tjänsten i Halmstad, är väldigt nöjd.

– Mycket bra lösning. Efterlängtad lösning. Kollegor har fått ta emot det mesta, blivit spottade, slagna och sparkade. Nu kan man slappna av lite mer, även om man måste ha koll.

Buren är i plexiglas. Det finns en lucka in mot platsen för att kunna öppna och prata, och en dörr som polisen kan öppna inifrån utan att stanna bussen om någon till exempel skulle skada sig själv.

Den enda nackdelen Simon Magnusson kan komma på är att det är höga insteg när man ska sätta in den frihetsberövade, men med rätt teknik ska det inte vara några problem.

Burarna finns bara i bussar, inte personbilar, vilket främst beror på att det är svårt att hitta en lösning för tillverkarna.