ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Polisernas eget kaffe – en ny miljardindustri

Publicerad 2020-02-27

Glatt med kaffe. Foto: Pixabay.

Aktuellt Nu finns en ny miljardbransch: poliskaffe. Flera nya märken har startats av poliser, krigsveteraner eller blåljuspersonal. Överskottet från försäljningen går till välgörenhet.

Ett av de snabbast växande företagen i USA är Black Rifle Coffee. Det startades 2014 av krigsveteranen (Gröna baskrarna) Evan Hafer och några kollegor. I dag omsätter man hela 800 miljoner kronor om året och planerar att bygga ett 20-tal butiker/kaféer under 2020.

Deras kaffe är inget för pacifister. De olika smakerna har namn som ”Silencer smooth” och ”AK” och paketen är fyllda av bilder på pistoler och automatvapen.

En av deras storsäljare är ”Thin blue line” som har poliser som målgrupp. En del av intäkterna går till projekt som stöttar poliser.

Black Rifle importerar bönor från Colombia och Brasilien, och rostar dem sedan själva i två olika fabriker. Resultatet blir ett lyxigt kaffe som kostar 400 kronor kilot.

Polisen i Pensacola har startat ett eget kaffemärke, Midnight Shift.

I soliga Florida finns kaffet ”Midnight shift” som har skapats av polismyndigheten i staden Pensacola i samarbete med lokala företag. Polisen är ansvarig för varumärket men själva produktionen sköts av andra.

Syftet med Pensacolapolisens kaffesatsning är välgörenhet, för varje paket som säljs går en tia till forskning om barncancer.

Kaffe som säljs för välgörenhet finns också på lite närmare håll. I Storbritannien rostar Frontline Coffee helt eget kaffe med samma namn. All vinst går till blåljus-välgörenhet, bland annat för ambulanspersonal, brandmän och till organisationen Police Care UK.

Hit går kaffepengarna

Frontline Coffee – Police Care UK

Den fristående organisationen Police Care UK i Storbritannien ger stöd till poliser och deras familjer, framför allt när poliser skadats i tjänsten. Driver bland annat hjälplinjer, terapi och ger psykologiskt stöd. Man ger också ekonomiskt stöd till skadade poliser för att köpa anpassade möbler.

Black Rifle Coffee – diverse

Företaget skänker pengar till olika välgörenhetsorganisationer, till säkerhetsutrustning och skänker också stora mängder kaffe till arbetsplatser.

Midnight shift – Rally Foundation

Den lokala organisationen Rally Foundation anordnar olika evenemang och insamlingar. Pengarna går till forskning om barncancer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikael Jägerbrand, frilansjournalist