ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

”Det var inget aprilskämt”

Publicerad 2020-04-03

Aktuellt Flera läsare har hört av sig och frågat om en av Polistidningens artiklar, den om att cykeltestet till polisutbildningen stoppas, är ett aprilskämt.

1 april publicerade Polistidningen en artikel om att konditionstestet på cykel utgår under prövningen till polisutbildningen, på grund av corona. Risken för smittspridning är för stor, bedömer Rekryteringsmyndigheten. Inget datum är satt för när cykeltestet återkommer.

Sedan dess har vi fått flera frågor om artikeln är ett aprilskämt.

Vi ringde upp Marinette Nyh Radebo, kommunikationschef på Rekryteringsmyndigheten.

Kan du bekräfta att det inte är ett aprilskämt?

– Det var inget aprilskämt. Det är ett beslut vi har fattat för att säkra prövningen för både sökande och personal. Vi vill kunna genomföra prövningen, men under kontrollerade former och att vi som myndighet bidrar till att smittspridningen inte ökar i samhället.

Hon betonar att beslutet togs innan 1 april.

Vad säger du till dem som oroar sig för att studenter med undermålig fysik kommer in?

– I den medicinska prövningen kommer man bli kontrollerad på ett helt annat sätt i stället. Enligt beslutet kan det bli så att vi fäller hellre än friar. Och skolorna följer upp konditionen under utbildningen.