ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Inga närgångna sittningar i väntrummet hos Rekryteringsmyndigheten. Foto: Carina Nilsson, Rekryteringsmyndigheten.

Polistesterna igång i Malmö – Stockholm får vänta

Publicerad 2020-04-20

Aktuellt I dag öppnade testerna till polisutbildningen i Malmö. Men bara för närboende. Prövningsverksamheten i Stockholm är fortsatt stängd.

Efter att ha varit stängd sedan 23 mars på grund av corona öppnade i dag prövningen i Malmö. Men bara för de som är folkbokförda i Skåne län. Detta för att minska resandet.

I Stockholm är det stopp för prövningar till 29 april, vilket beror på att det fortfarande pågår en omfattande spridning där.

Påverkar stoppet rekryteringen till polisutbildningen?

– Det är svårt att säga ännu. Vi får nog avvakta några veckor innan vi vet hur det påverkar höstens intagning, säger Marinette Nyh Radebo, kommunikationschef vid Rekryteringsmyndigheten, myndigheten som genomför testerna.
– Just nu jobbar vi så mycket vi kan med nya tider. Vi uppmanar de med tider som tagits bort att boka nya. Många har gjort det, men det finns en oro också hos de prövande. Tolv har avbokat i veckan.

OM MYNDIGHETEN

Rekryteringsmyndigheten genomför testerna och undersökningarna under den medicinska och psykologiska prövningen, till polisutbildningen.

Detta görs i Stockholm och Malmö, på uppdrag av Polisen.

 

För att minska smittspridnings-riskerna i lokalerna får ett färre antal personer vara i prövningssalarna samtidigt, man har gjort markeringar i golvet och på soffor i väntrum, har ställt ut handsprit och uppmanar till att tvätta händerna och hålla distans. Personalen som testar har skyddsutrustning. Sedan tidigare är det känt att cykeltestet utgår.