ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 5. Den delas ut i oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

”Därför ska vi bli mer aktiva inom kriminalpolitiken”

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Adhd-spärr ligger fast

Publicerad 2020-08-25

Aktuellt Det finns inga planer på att öppna polisutbildningen för sökande med adhd och andra neuropsykiatriska diagnoser. Det framgår av inrikesminister Mikael Dambergs svar på en riksdagsfråga.

Enligt Polismyndighetens antagningskrav är neuropsykiatriska diagnoser diskvalificerande för den som söker till polisutbildningen. Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Clara Aranda ifrågasätter om det finns vetenskapliga belägg för att personer med sådana diagnoser alltid är olämpliga för polisyrket. Hon tycker att det ska göras en individuell bedömning.

I en skriftlig fråga till regeringen undrar hon om regeringen tänker se över antagningskraven i denna del. Inrikesminister Mikael Damberg (S) svarar att det inte finns några sådana planer, men att Polismyndigheten kontinuerlig utvärderar antagningskraven och att han följer den utvecklingen.