ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

54 artiklar lön

”Myndigheten skjuter sig duktigt i foten”

Insänt I Sverige finns det för tillfället lite drygt 8 000 ordningsvakter och behovet av dem ser inte ut att minska, utan snarare öka. I takt med att antalet poliser på gatan har minskat under en längre tid, kopplat till en snabbt växande befolkning och en ökande grov brottslighet, har ordningsvakten blivit ett måste på våra gator, torg och i kollektivtrafiken.

Från Polisens sida vore det nog önskvärt att det fanns fler poliser så att behovet av ordningsvakter skulle vara mindre, men eftersom tillströmningen av studenter på våra fem utbildningsorter är så pass låg (för att inte säga urusel), kommer det dröja många år innan bevakningsbranschen kommer kunna ta ett steg tillbaka.

Myndigheten har satt upp som mål att vi 2024 ska vara 10 000 fler anställda och 7 000 av dessa ska vara poliser, men ju närmare vi kommer, desto mer förefaller det vara en önskedröm. För tillfället går myndigheten plus cirka 2 x 650 studenter och minus cirka 850 poliser per år, och man behöver inte ha MVG i matte för att förstå att den uträkningen inte kommer att gå ihop.

Bevakningsbranschen är alltså här för att stanna tills våra politiker tar sig i kragen och gör polisyrket attraktivt igen – d.v.s. höjer lönen och ob:n rejält (alla andra små förändringar är välkomna men på det stora hela irrelevanta).

Men till dess behövs ordningsvakterna och då är de radikalt höjda avgifterna för deras kurser inte rätt väg att gå. Må så vara att det är byråkratiskt rätt att ta ut den förhöjda avgiften men vad blir resultatet? Risken är att många ordningsvakter som extraknäcker och fyller upp alla småluckor här och var tackar för sig och då har myndigheten skjutit sig ganska duktigt i foten, för vem får ta tag i problemen när ordningsvakterna inte finns?

Avgiften måste självklart höjas allt eftersom men det är inte ordningsvakternas fel att myndigheten inte har gjort detta de senaste åren. I stället bör en högre gradvis ökning genomföras över en fem- eller tioårsperiod för att säkerställa att inte alltför många ordningsvakter avstår
från att förnya sitt förordnande.

Som några av er kanske vet finns det en pågående utredning om ordningsvaktens roll och befogenheter och detta är verkligen på tiden, för samhället har förändrats och därmed även förutsättningarna för deras arbete. Till att börja med borde ordningsvaktsutbildningen vara fyra i stället för två veckor, de borde få vissa utökade befogenheter, t.ex. att köra in en PL 13 eller en LOB till närmaste polisstation samt kanske även få bära OC. Oavsett vad utredningen kommer fram till behövs de och ju mer vi kan samarbeta, desto bättre.

Betraktelse 1: Politiker som säger ”Det är upp till parterna att förhandla om lönerna” kan vänligen gå och gräva ned sig. Det spelar ingen roll hur mycket parterna förhandlar om de tillskjutna medlen är otillräckliga …

Betraktelse 2: Nu har det gått nästan 18 (!) år sedan aspirantlönen
(15 000 kr/mån) höjdes senast och inte ett pip om detta från vare sig arbetsgivaren eller Polisförbundet.

Uruselt är bara förnamnet!

John
IGV Nordost, Göteborg  2020-05-05

Anna Hjorth
tf chefredaktör och ansvarig utgivare

Rätt lön för mödan?

Redaktörens rader Pröjs, avlöning, sold, förtjänst, uppmuntran, erkänsla, gage. Kärt barn har många namn. Och det här är ändå bara några av synonymerna för begreppet lön som går att hitta på nätet.

I ”Svensk ordbok” finns den lite torra förklaringen: (fastställd) ersättning för visst arbete, vanligen i form av kontant belopp; vanligen för mer stadigvarande arbete.

Men varken torra eller mustiga benämningar ger egentligen rättvisa åt vad lönen betyder för oss som arbetar. Den är vårt levebröd. Kanske ett glädjeämne. Ibland ett orosmoln eller en källa till missnöje. Hur som helst är lön något som de flesta har en åsikt om. Det här märker vi på Polistidningen när vi skriver artiklar om polisernas löner. Så också denna gång.

Nyligen rapporterade vi om hur det går i förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare i regionerna. Eller, egentligen gick det inte att skriva så mycket om hur det egentligen går, eftersom det är sekretess under pågående förhandling. Det blev mest en rapport om att det pågår samtal. Ändå orsakade artikeln en liten storm. Poliser, främst i norr, blev upprörda över att man har omfördelat lönepengar till de delar av landet där det finns särskilt prioriterade, utsatta, områden.

En omfördelning betyder ju i praktiken att någon får mindre när en annan får mer. Så det är klart att det väcker känslor. Flera poliser har uttryckt sin ilska, både i mejl till redaktionen och i sociala medier. Säkert också i samtal vid fikabordet och i radiobilen. De undrar hur facket har kunnat gå med på ett sådant upplägg och är besvikna.

Oavsett vad man tycker så gillar vi på redaktionen debatt. Både här i papperstidningen och på nätet. Har du en åsikt om något och vill skriva en insändare, eller vill du tipsa om saker som händer hos dig?

Hör av dig till oss på polistidningen(at)polistidningen.se!  2019-10-17

Henrik Dider började sin HR-bana inom Försvarsmakten. Foto: Emma Eneström

Nya HR-chefen: Rekryteringen allas ansvar

Aktuellt – Min framruta är större än backspegeln, säger Polismyndighetens nya HR-direktör, Henrik Dider.
För honom vilar myndighetens tillväxtresa på varje anställds axlar.  2019-10-16

”Får vi inte mer pengar så går det inte att sätta högre löner”

Aktuellt Nu börjar de regionala löneförhandlingarna och polisernas löner ska sättas under hösten. Men för att det ska bli mer pengar i plånboken framöver krävs det mer pengar från regeringen.  2019-08-29

Foto: Emma Eneström

”Ingen månad gick ihop”

Aktuellt Camilla Irenmark hann bara var polis i några månader innan hon såg sig tvungen att ge upp sin dröm.  2019-04-09

Lönesatsning
och långsiktighet

Ordförandeord Den 15-procentiga polislöneökningen på tre år är i hamn. Ett nödvändigt delmål är uppnått och resan mot ytterligare polislöneökningar fortsätter. Fortsätter gör också uppbyggnaden av ett väl fungerande karriär- och utvecklingssystem (KUV) kopplat till lön.  2019-04-09

”Man måste anpassa löneutvecklingen”

Aktuellt Poliserna inom den öppna polisen har nu fått viss skjuts i löneutvecklingen. På Säkerhetspolisen däremot har höjningarna legat nära det så kallade märket.  2019-03-27

Ordförande i region Syd, Sophia Willander

”Många verkar tro att det är vi som sätter lönen”

Aktuellt Nu har alla regioner knutit ihop säcken och slutit avtal i enlighet med den omdiskuterade centrala överenskommelsen som gjordes i april. Den 25:e juni får de flesta sina nya löner.  2018-06-19

Låt aspirantlönen
komma ikapp inflationen

Insänt   2018-06-14

Peppe Larsson.

”Vi gör skillnad”

Aktuellt Polismyndigheten ändrar sig – vårens aspiranter slipper att stå utan löneutbetalning i april.
”Tack myndigheten”, skriver Polisförbundets studerandeombudsman Peter ”Peppe” Larsson på Twitter.  2018-03-13

Nu gör vi lönefrågan
till en valfråga

Ordförandeord   2018-02-06

Polisförbundets mål: Löneökning betydligt över märket

Aktuellt   2017-11-02

Nu finns förutsättningarna
att höja polisernas löner

Ordförandeord   2017-10-17

Olika syn på polislönesatsning

Aktuellt Regeringen kan visst ta ansvar för polisernas löner. Det sade Jan Björklund (L) som deltog i Polisförbundets seminarium ”Hur utvecklar vi hela Sveriges polis?” som direktsändes i Svt på fredagen.  2017-05-05

Liberalerna vill
lyfta polislönerna

Aktuellt   2017-03-14