ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nummer 3 delades ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

24 artiklar Polistidningen

Polistidningen och personuppgifter

Aktuellt Polistidningen är en del av Polisförbundet, men vårt redaktionella arbete omfattas av ett journalistiskt undantag när det gäller hanteringen av personuppgifter.  2018-04-10

bild

Polistidningen prisades
för bästa redigering

Aktuellt   2015-04-24

Sökes: Journalist
för tillsvidareanställning

Aktuellt Sista ansökningsdagen är nu passerad.  2014-01-02

Vinnarkrönikan:
Låt Pia Sundhage
coacha svensk polis

Krönikan   2013-12-06

Twitter + Polistidningen.se = sant

Aktuellt Via dator eller surfplatta kan du nu följa Polistidningens inlägg på mikrobloggen Twitter här.  I rutan till höger finns redaktionens senaste inlägg, så kallade tweets   2013-09-09

En reva i förtroendet?

Redaktörens rader   2013-03-27

Många vill läsa om piketen

Aktuellt   2013-01-07

Ni som lyser upp tillvaron

Redaktörens rader   2012-11-21

Polistidningen prisad vid gala

Aktuellt   2012-10-19

Gör oss ännu bättre!

Redaktörens rader Ett år känns nuförtiden som en ganska kort tidsrymd. Samtidigt som det hinner hända mycket. Det blir tydligt när jag roar mig med att kolla upp hur många artiklar som har publicerats på vår webb – http://polistidningen.se – sedan nystarten för ganska precis ett år sedan. I skrivande stund handlar det om 203 stycken. När du sitter med den här tidningen i din hand har siffran stigit ytterligare.

”… Pust, Pride, Pan, arbetet med det lönepolitiska programmet, ny oro för hälsorisker med Rakel…”

Det som också blir tydligt när jag tittar lite närmare på året som har gått, det är den stora variationen i ämnen och teman. Men också: att hur mycket vår lilla redaktion än jobbar, så hinner vi ändå bara täcka en bråkdel av allt intressant och viktigt som berör landets poliser. Vi tvingas välja bort mycket, men gör vårt bästa för att vårt urval ska vara relevant. Under året har vi bland annat skrivit om den första polisstudenten med slöja, den framtida omorganisationen av svensk polis, Pust, Pride, Pan, arbetet med det lönepolitiska programmet, ny oro för hälsorisker med Rakel och säkerhetsarbetet runt OS i London.

Fortsätt att tipsa oss om vad som händer på just din arbetsplats. Vi vill hela tiden utveckla Polistidningen – både i pappersform och på nätet.

Jag vill också påminna om möjligheten att skriva debattartiklar. Här kan du läsa vad en grupp fackligt aktiva anser om årets representantskap och här vad förbundsstyrelsen svarat dem.

Anna Hjorth
Chefredaktör
08-676 97 35  2012-10-18

Hundra år av skyddsombud

Aktuellt ”Vilken tur att skyddsombuden kämpar i vårt land
Arbetsmiljölagens elitförband.”
Så skaldar Andra generationen i en ny låt om ett sekelsgammalt fenomen: skyddsombuden.  2012-10-16

Polistidningens nya webb ett år

Aktuellt   2012-10-04

Hör av er en gång till!

Aktuellt Tekniska problem har lett till att vi på Polistidningen inte fått de meddelanden som skickats till oss härifrån webben.  2012-10-03

Rösta fram Polistidningen till seger!

Aktuellt   2012-09-10

Tillbaka till framtiden

Redaktörens rader Det är bättre att blicka framåt än att snegla bakåt och gräva i det som varit. Säkert kloka ord, som inte minst har uttalats av fotbollsspelare och sportjournalister efter EM-festen som kom av sig. Men nu väljer vi på Polistidningen att ändå att titta lite bakåt.

”Jag intervjuade dem om förhoppningar, farhågor och förväntningar och fick följa med dem ut på ett av de allra första arbetspassen.”

För tre år sedan träffade jag en grupp nyblivna polisaspiranter i Kristinehamn i Värmland. Jag intervjuade dem om förhoppningar, farhågor och förväntningar och fick följa med dem ut på ett av de allra första arbetspassen. Nu har jag träffat dem igen och ställt frågor om hur de ser på sitt yrke i dag. Nu, när de blivit varma i kläderna och har fått en mer grundad bild av vad det egentligen innebär att vara polis. För mig som journalist var det väldigt givande att få göra den här typen av återblick. Förhoppningsvis blev det också spännande läsning – inte minst för alla er som precis ska påbörja aspiranten någonstans i en polismyndighet. (Resultatet kan du läsa här.)

Annars försöker jag själv mest att blicka framåt just nu. Semestern väntar precis om hörnet. Och trots att jag tycker att jag har världens bästa journalistjobb så ska det bli skönt med några veckors paus. Jag hoppas att ni läsare också har möjlighet att ta igen er och ladda inför hösten. För det är ni värda.

Anna Hjorth
Chefredaktör
Tel 08-676 97 35

   2012-06-28