Etikettarkiv: Polistidningen

Gör oss ännu bättre!

Ett år känns nuförtiden som en ganska kort tidsrymd. Samtidigt som det hinner hända mycket. Det blir tydligt när jag roar mig med att kolla upp hur många artiklar som har publicerats på vår webb – http://polistidningen.se – sedan nystarten för ganska precis ett år sedan. I skrivande stund handlar det om 203 stycken. När du sitter med den här tidningen i din hand har siffran stigit ytterligare.

”… Pust, Pride, Pan, arbetet med det lönepolitiska programmet, ny oro för hälsorisker med Rakel…”

Det som också blir tydligt när jag tittar lite närmare på året som har gått, det är den stora variationen i ämnen och teman. Men också: att hur mycket vår lilla redaktion än jobbar, så hinner vi ändå bara täcka en bråkdel av allt intressant och viktigt som berör landets poliser. Vi tvingas välja bort mycket, men gör vårt bästa för att vårt urval ska vara relevant. Under året har vi bland annat skrivit om den första polisstudenten med slöja, den framtida omorganisationen av svensk polis, Pust, Pride, Pan, arbetet med det lönepolitiska programmet, ny oro för hälsorisker med Rakel och säkerhetsarbetet runt OS i London.

Fortsätt att tipsa oss om vad som händer på just din arbetsplats. Vi vill hela tiden utveckla Polistidningen – både i pappersform och på nätet.

Jag vill också påminna om möjligheten att skriva debattartiklar. Här kan du läsa vad en grupp fackligt aktiva anser om årets representantskap och här vad förbundsstyrelsen svarat dem.

Anna Hjorth
Chefredaktör
08-676 97 35

Tillbaka till framtiden

Det är bättre att blicka framåt än att snegla bakåt och gräva i det som varit. Säkert kloka ord, som inte minst har uttalats av fotbollsspelare och sportjournalister efter EM-festen som kom av sig. Men nu väljer vi på Polistidningen att ändå att titta lite bakåt.

”Jag intervjuade dem om förhoppningar, farhågor och förväntningar och fick följa med dem ut på ett av de allra första arbetspassen.”

För tre år sedan träffade jag en grupp nyblivna polisaspiranter i Kristinehamn i Värmland. Jag intervjuade dem om förhoppningar, farhågor och förväntningar och fick följa med dem ut på ett av de allra första arbetspassen. Nu har jag träffat dem igen och ställt frågor om hur de ser på sitt yrke i dag. Nu, när de blivit varma i kläderna och har fått en mer grundad bild av vad det egentligen innebär att vara polis. För mig som journalist var det väldigt givande att få göra den här typen av återblick. Förhoppningsvis blev det också spännande läsning – inte minst för alla er som precis ska påbörja aspiranten någonstans i en polismyndighet. (Resultatet kan du läsa här.)

Annars försöker jag själv mest att blicka framåt just nu. Semestern väntar precis om hörnet. Och trots att jag tycker att jag har världens bästa journalistjobb så ska det bli skönt med några veckors paus. Jag hoppas att ni läsare också har möjlighet att ta igen er och ladda inför hösten. För det är ni värda.

Anna Hjorth
Chefredaktör
Tel 08-676 97 35