ANNONS:

 
Polistidningen nummer 3 delas ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

23 artiklar skyddsombud

Foto: Emma Eneström

Många nivåer för facklig i Öst

Aktuellt -Jag kan se fördelar med att ha en lokal styrelse, men nu fokuserar jag på att det ska fungera utifrån de förutsättningar vi har, säger Elin Pantzar som representerar Jönköping i Polisförbundet Östs styrelse.  2018-06-14

”Ofta större resurser
på andra sidan gränsen”

Aktuellt TEMA GRÄNSSÄMJA. Polisen i Sverige har inledningsvis mest att vinna på ett samarbete med Norge.  2016-09-08

Nu ska neddragningen i Luleå-Boden riskbedömas

Aktuellt Samsynen mellan arbetsgivare och skyddsorganisation ökade markant när Arbetsmiljöverket på onsdagen besökte polisområde Luleå-Boden. En riskbedömning av neddragningen av antalet poliser i yttre tjänst ska göras och konflikten kan därmed vara på väg mot en lösning.  2016-02-18

Mats Löfving skärmdump TV4

TV4 16 februari. ”Det där tycker jag är mest larv” sa Mats Löfving apropå Polisförbundets krav om en kriskommission.

Öppet brev till ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving

Insänt Nu kompletterat med svar från Mats Löfving. (23 februari.)  2016-02-18

Tragedi och samhörighet
i Trollhättan

Aktuellt – Det låter kanske konstigt efter en sådan här händelse, men man blir faktiskt lite stolt över att vara polis när man har så fina kollegor, säger Thomas Andersson huvudskyddsombud i polisområde Fyrbodal, som samordnade skyddsorganisationen efter morden i Trollhättan.  2015-10-28

Sörmländskt skyddsombud saknar staket

Aktuellt Det är ett allmänt gungfly, men jag är inte förvånad. Jag tror att det här kan bli jättebra, bara man orkar hålla ut.
Det säger Patrik Crafoord, huvudskyddsombud i Södermanland, om omorganisationen.  2015-01-29

Emma Cronberg_webb

Tre frågor om ebola …

Aktuellt … till Polisens nya nationella huvudskyddsombud Emma Cronberg.  2014-11-28

evaweb3

Liberia nästa?

Redaktörens rader Det är så gott som klart var närpolisen Gunilla Myhr ska jobba nästa år. I skrivande stund går hon och längtar efter telefonsamtalet med det slutgiltiga beskedet – lite orolig att hon ändå blir kvar i Funäsdalen, där hon är inmappad.

Vad är det då som lockar henne att lämna den jämtländska fjällvärlden? Jo, västafrikanska Liberia – landet som flitigt nämns i alarmerande rapporter om ebolaepidemins utbredning. Gunilla Myhr är en av fem svenska poliser som ska lösa av kollegor som stöttar rättsväsendet i landet många skyr.

Som skyddsombud är Gunilla Myhr van att måna om andras arbetsmiljö. För egen del verkar hon mer obekymrad, trots att inget av alla vaccin hon fått inför FN-uppdraget skyddar mot ebolaviruset.

Nu väntar hon på att FN ska bekräfta hennes deltagande i missionen och meddela ett definitivt avresedatum. Detta samtidigt som FN:s ebolakoordinator precis sagt att sjukdomen måste stoppas inom en och en halv månad ”eller så står vi inför en situation utan motstycke som vi inte har någon plan för att hantera”.

Gunilla Myhr berättar att hon noga följer all rapportering, och att poliser inte exponeras på samma sätt som vårdpersonal. Lugnt konstaterar hon att som polis på uppdrag utomlands är det nog större risk att bli skjuten i Afghanistan än att bli smittad av ebola i Liberia.

–Det är ju inte alla som får sjukdomen som dör heller.

Någon gång i mitten av december bär det av – om det blir som Gunilla Myhr hoppas.

Eva Schoultz
chefredaktör och ansvarig utgivare
@ESchoultz  2014-10-28

En berg- och dalbana
i celebert sällskap

Aktuellt Två barn och en Toyota. Innebandy med kompisarna på söndagkvällarna. Anders beskriver sitt liv som närmast ovanligt vanligt. Men på en punkt är han inte som andra. Eller?
(Aktuellt ur arkivet.)  2014-02-05

Vår vision över svensk polis 2030

Insänt

  2013-06-18

Uniformerade polisers
arbetsmiljö kartläggs

Aktuellt   2013-02-07

Skyddsstopp i Dalarna hävt

Aktuellt   2013-02-04

Arbetsmiljöverket förbjuder brandundersökningar i Dalarna

Aktuellt Det råder fortsatt stopp för brandplatsundersökningar hos polisen i Dalarna. Det står klart efter att Arbetsmiljöverket har granskat ärendet.  2013-01-21

Stopp för brandundersökningar
även hos Örebropolisen

Aktuellt   2012-12-07

Ni som lyser upp tillvaron

Redaktörens rader   2012-11-21