Annons
Annons

Ny ombudsman för chefer

11 maj 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Dan Persson, 51, blir inom kort ombudsman för chefs- och ledarskapsfrågor på Polisförbundet. Idag är han ställföreträdande länspolismästare i Örebro.Dan Persson, 51, blir inom kort ombudsman för chefs- och ledarskapsfrågor på Polisförbundet. Idag är han ställföreträdande länspolismästare i Örebro.

Vilka blir dina arbetsuppgifter?

Jag ska jobba med chefs- och ledarskapsfrågor i stort och smått. Det kommer att vara allt från utveckling av ledarskapet, till att Polisförbundet får inflytande i de frågorna, till att jobba med enskilda ärenden.

Vilken bakgrund har du?

Jag började på polisskolan 1976 och blev sedan ordningspolis i Karlskrona. Min första ordinarie chefstjänst var som intendent vid polisen i Karlskoga. Efter det har jag bland annat varit polismästare och chef för länskrim vid polismyndigheten i Örebro.

Har du någon erfarenhet av fackligt arbete?

Nej, det ska bli mycket intressant att se den delen av verksamheten. Jag hoppas få bredda min kompetens inom det området.

Din anställning på Polisförbundet är tidsbegränsad till ett och ett halvt år – vad vill du åstadkomma?

Jag hoppas att kunna påverka så att vi får bättre förutsättningar att vara chef och ledare inom polisen. Idag ser det väldigt olika ut, det finns ingen enhetlighet för chefer inom polisen. Jag tycker att det är viktigt att det är tydligt vad man ska göra. Det är också viktigt att skapa en chefsgemenskap. Cheferna är också en del av polisverksamheten.

Håller du med dem som anser att polisen har ledarskapsproblem?

Eftersom samhället har utvecklats så snabbt, den miljö polisen arbetar i har blivit mer komplex, så finns det stor potential att förbättra ledarskapet. Jag vill se polisens chefer som eftertraktade i samhället, vi ska vara kända för att vara duktiga.

Vad har du för bild av Polisförbundet?

Ett förbund som driver frågor med kunskap och engagemang. Man vill mycket, både för verksamheten i stort och för medlemmarna och det finns ett stort ansvarskännande. Om jag hade haft en annan inställning hade jag inte tagit jobbet!

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst