Annons
Annons

Risker med Rakel diskuterades på europamöte

18 mars 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det är mycket angeläget att ta upp problemen och samla in mer information om tetrateknologin. Det sa Polisförbundets ordförande Jan Karlsen när det europeiska polisfacket Eurocop möttes i Stockholm i mars.Det är mycket angeläget att ta upp problemen och samla in mer information om tetrateknologin. Det sa Polisförbundets ordförande Jan Karlsen när det europeiska polisfacket Eurocop möttes i Stockholm i mars.

Det var efter att Polistidningen hade skrivit om de outredda hälsoriskerna med det svenska Rakelsystemet som Jan Karlsen beslutade att ta upp frågan på europanivå. Rakel bygger på den så kallade tetrateknologin som används i flera andra europeiska länder. Det var därför naturligt att ta upp frågan när Eurocop, som består av 33 polisförbund från 26 länder, möttes i Stockholm den 11 mars.

– Ohälsosam påverkan från radiosystem med tetrateknologi har diskuterats i flera länder, exempelvis i Storbritannien. Därför är det nu angeläget att arbetsmiljökommittén samlar in fakta från olika håll där man använder tetra, eftersom åsikterna om systemets farlighet går isär, sa Jan Karlsen.

Flera andra deltagare vittnade om medlemmarnas oro för de eventuella riskerna med tetrasystemet. I Storbritannien genomför myndigheterna nu en stor hälsoundersökning för att se om tetra-användarnas hälsa har påverkats.

På konferensen i Stockholm beslutade Eurocop att inrätta tre kommittéer som ska arbeta med områdena arbetsmiljö, jämställdhet och kommunikation. Arbetsmiljökommittén, som Jan Karlsen vände sig till, leds av greken Dionysos Marinos-Xanthos. Kommittén ska nu ha sitt första möte och kommer då att besluta vilka frågor som ska prioriteras.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst