Annons
Annons

Fortsatta undersökningar av hälsoproblem efter Tsunamin

8 december 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

De allra flesta poliser som arbetade med identifieringen efter tsunamin har inte fått några bestående fysiska skador. Det visar den genomgång av hälsoläget som har gjorts över hela landet. Men i Stockholm vill företagshälsovården gå vidare.De allra flesta poliser som arbetade med identifieringen efter tsunamin har inte fått några bestående fysiska skador. Det visar den genomgång av hälsoläget som har gjorts över hela landet. Men i Stockholm vill företagshälsovården gå vidare.

Det var i vintras som Polistidningen skrev om att rättsläkare hade fått bestående luftvägsbesvär, efter att ha deltagit i identifieringsarbetet vid flodvågskatastrofen. Skadorna sattes i samband med de desinficerings- och insektsdödande medel som de omkomna i Thailand behandlades med. För att ta reda på om det även fanns poliser och kriminaltekniker som hade drabbats, gick det ut ett erbjudande om hälsokontroll för alla som deltagit i arbetet.

– Hittills finns det inte något som tyder på att det skulle finnas några långsiktiga effekter hos de poliser som arbetade med identifieringen, säger Claes-Erik Claesson, HR-strateg på Rikspolisstyrelsen.

Hälsoundersökningarna har varit frivilliga och alla har inte nappat på erbjudandet. I polismyndigheten i Stockholm gick man först ut med en enkät och kallade sedan vissa av de svarande till undersökning. 39 av 86 personer valde att svara på enkäten. Av dessa 39 blev 17 kallade till företagshälsovården, berättar Ulrika Kvarnström, som är arbetsmiljösamordnare vid polismyndigheten i Stockholm. De undersökningarna är ännu inte helt klara.

– Företagshälsovården vill gå vidare och göra ytterligare undersökningar, vilket kan tyda på att det eventuellt kan finnas problem, säger Ulrika Kvarnström.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst